Сякаш не им стигат всички онези проблеми около Cyberpunk 2077, CD Projekt RED станаха жертва на рансъмуер атака. За това алармираха от полското студио тази седмица.

„Неизвестна страна е получила достъп до вътрешната ни мрежа, събрала е определена информация, принадлежаща на капиталовата група на CD Projekt и са оставили бележка с искане за откуп“, съобщиха от студиото в социалната мрежа Twitter. Компанията се е свързала своевременно с местните органи на властта за съдействие по случая.

В споменатата бележка, представена в репортажа на ZDNet, атакуващата страна твърди, че се е сдобила с изходния код на Cyberpunk 2077, Gwent и The Witcher 3, както и на непубликувана версия на последната игра. Открадната е информация, свързана с администрацията, счетоводството, HR отдела, данни за инвеститорите в компанията и др. Освен това, хакерите са криптирали данните, намиращи се в сървърите, до които те са получили достъп.

CDPR заявяват категорично, че няма да се поддадат на изнудването, независимо от последствията и не възнамеряват да плащат откуп на престъпниците. Студиото допълва, че не са установили кражбата на потребителска информация или данни на партньори на компанията. Що се отнася до спекулации на някои потребители на Twitter, че атакуващата страна може да е просто отмъстителен геймър, в дискусията се намесва Фабиан Восар от компанията за интернет сигурност Emsisoft, който разпознава методите на хакерска група с името HelloKitty. Това е втората подобна атака към мрежите на CD Projekt RED след 2017. Това е също така и четвъртата голяма гейм компания, която пада жертва на рансъмуер в последната година след Ubisoft, Crytek и Capcom.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари