Civilization 5: Gods & Kings идва на 22 юни

0
25

Най-новият експанжън за Civilization 5 ще излезе в Европа на 22 юни. Три дни преди това обаче Gods & Kings ще дебютира в Съединените щати. Това съобщи игралната компания 2K Games, цитирана от Eurogamer.

В Civilization 5: Gods & Kings са включени девет нови цивилизации, още толкова невиждани до момента чудеса, три оригинални сценария, 27 допълнителни персонажа, 13 сгради и много технологии. За феновете на походовата стратегия ще има достъп и до нови видове ресурси.

Сред цивилизациите, които правят дебюта си чрез експанжъна се забелязват интересни попълнения като Картаген, Холандия, келтите и маите. Всеки народ идва с уникални черти, които ще го отличават от другите. В това число влизат интересни единици и сгради.

Новите сценарии са вдъхновени от Средновековието и периода, в който е залезът на Римската империя. Присъства и една измислена история с научнофантастични елементи от Викторианската епоха.

Разработчиците на играта са поработили сериозно върху изкуствения интелект и баланса между отделните цивилизации. В тази насока Gods & Kings подобрява нещата значително. Морският флот пък вече ще е разделен на две отделни части – съдове за близък бой и кораби с далекобойни оръдия. Върнати са дипломацията и религията, които бяха изключени от последните версии на заглавието. Шпионажът пък е усъвършенстван значително.

Civilization 5: Gods & Kings се разработва от Firaxis Games и ще може да се играе чрез платформите Microsoft Windows и Mac OS X.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари