Американската компания Advanced Micro Devices (AMD) сподели в специално организираното събитиеFinancial Analyst Day своята увереност, че излизането на следващата генерация конзоли, съответно PlayStation 5 и Xbox Series X, се движи по план.

Изказването бива да се изтъкне заради породилите се страхове, че поради разпространението на коронавируса, може да се наблюдават забавяния по линиите за доставка и Microsoft и Sony няма да могат да спазят сроковете, в които се очаква да се появят – края на настоящата година.

С оглед на бързото и глобално разрастване на епидемията, множество производства, особено в източна Азия, изпитват сериозни проблеми. Самата технологична индустрия почувства сериозно разпространението на COVID-19 с отменени големи конференции и форуми, затруднена работа на самите компании, като някои от тях вече съветват служителите си да минават почти изцяло на дистанционна работа. От представения обаче слайд по време на презентацията на AMD, Рик Бъгман, вицепрезидент на звено Computing and Graphics, се вижда ясно, че компанията не мисли, че ще има проблем с излизането на конзолите. Както знаете, както PlayStation 5, така и Xbox Series X разчитат на AMD за мощния хардуер, който се очаква да представят тази година – Zen 2 и RDNA 2 микроархитектури и модерната технология за проследяване на лъчите, ще са част от достойнствата на следващите конзоли.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари