Crytek готвят ответен удар

1
17

Тези дни Epic Games обявиха, че енджина Unreal Engine 3 ще поддържа популярната технология Flash. Новината беше анонсирана в рамките на конференцията Adobe Max 11, където беше демонстриран екшъна Unreal Tournament 3, пуснат през обикновен браузер. Разбира се, „заклетите приятели” на Epic Games от студиото Crytek не можеха да подминат с лека ръка това събитие.

В интервю пред изданието Edge директорът на Crytek Карл Джонс разказа, че поддръжка на Flash може да се появи и във фирмения графичен енджин CryENGINE.

„Ние също разработваме универсална технология, която позволява да се правят висококачествени игри и социални проекти за всички платформи, включително браузъри, смартфони, таблети и т.н. Надявам се, че скоро ще може да разкрием допълнителни подробности за нашата крос платформена технология”. – сподели Джонс

Конкуренцията межди Epic Games и Crytek винаги е била интересна за следене. В момента преимуществото е на страната на Epic, които вече показаха работеща версия на Unreal Engine 3 за Flash. Впрочем, Crytek от няколко месеца работят над екшъна Warface, предназначен за азиатския пазар, който евентуално може да използва подобна графична технология.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари