Някогашното ентусиазирано студио Crytek вече е на ръба на финансово забвение. 6-годишният проект Warface на немците вече няма да се разработва от тях. Вместо това, служителите на Crytek Kiev си събраха багажа и основаха ново студио, взимайки с тях работата по играта.

С това създателите на Crysis остават само с един актуален гейм проект и множество тежки въпроси пред тях.

Оттук насетне, Warface ще се поддържа от външното студио Blackwood Games, току що сформирано от творческия директор на играта Михаил Хаймзон.

Това изглежда като поредния, а може би последен пирон в ковчега на Crytek. През 2016 г. компанията претърпя значителни сътресения и продаде пет от своите подразделения. Тогава чистката преживяха само Crytek Kiev, централата на компанията във Франкфурт и подразделението в Турция.

Дългогодишният шеф на студиото Чеват Йерли подаде оставка през 2018 г. Пак тогава Crytek продаде правата върху Timesplitters на THQ Nordic. Така към момента студиото работи само по мултиплейър екшъна Hunt: Showdown, който е Еаrly access заглавие в Steam.

Warface е free-to-play шутър от първо лице, който тръгна най-напред за PC през 2013 г., а после беше портнат за Xbox 360, PlayStation 4 и Xbox One. На върха на популярността си играта имаше 25 милиона потребители. През ноември 2018 г. тя получи поддръжка за мишка и клавиатура за Xbox One, заедно с Warframe, War Thunder, Wargroove и Warhammer: Vermintide 2.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Данчо
Данчо

Хмм… Студио оставило немалка следа в гейминга. Дано не зарежат Hunt: Showdown, невероятна и наистина уникална като идея игра! А относно Warface – играя я от 2 години, страхотен безплатен шутър с много режими на игра, все едно някаква смесица от старите CoD и CS. Има само един, но за сметка на това огромен недостатък – хаковете. Дано част от новата политика на Blackwood Games е да се съсредоточат повече в справянето с хакерчетата и малко да се смекчи системата pay2win.

112
112

Много жалко за създателите на Crysis…