Crytek не отхвърля възможността да пусне Ryse и за PS4

0
37

Екшънът Ryse: Son of Rome започна живота си като XBOX One ексклузив, а година по-късно получи и РС порт. Сега неговите създатели пък твърдят, че не е изключено да пуснат играта и за PlayStation 4.

Обсъждайки идеята някогашното премиерно заглавие за новата конзола на Microsoft в крайна сметка да прескочи оградата и да се озове в каталога на конкурентната платформа на Sony, старши продуцентът Брайън Чембърс обяснява:

„Като разработчик ние винаги сме отворени за нови възможности за нашите поредици. За момента все още сме ангажирани с поддръжката на Ryse за РС, както и в развитието на другите ни проекти, но по-нататък нищо не се знае“.

Интересно е, че въпреки че първоначалният издател на играта бе Microsoft, правата върху Ryse се държат именно от Crytek и немците могат да избират на кои платформи да пуснат заглавието. Всъщност именно спорът около това кой да е собственик на правата за играта бе една от причините Microsoft да се откаже да финансира Ryse 2 и съответно работата по продължението да бъде прекратена.

Освен това Чембърс споделя още, че засега Crytek ще предпочете да се съсредоточи върху останалите активни проекти – Warface, Arena of Fate и Hunt: Horrors of the Gilded Age.

Заслужава ли си чакането за Ryse? Прочетете нашето ревю, за да прецените дали PS4 геймърите ще изпуснат, ако все пак въпросният порт не се осъществи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари