Crytek разясниха ситуацията около студиото

0
61


Мениджмънтът на Crytek най-после реши да даде подробности около всичко случващо се около студиото – събития, които накараха мнозина да спекулират върху това, дали студиото не е тръгнало към разпад.

Според различни геймърски медии, между които и Kotaku, служителите на британския офис на създателя на Crysis и Cryengine са чакали с месеци заплатите си, което и в крайна сметка е довело до масовото им напускане. Игрови проекти биваха замразявани. Шефът на британския офис, отговорен за развитието на Homefront: The Revolution напусна своя пост, като го последва и игровия директор и директорът по развитието. Crytek остана вече само част от професионалната автобиография и на графичния дизайнер Тиаго Соуза, който реши, че е по-добре да работи по новия Doom. Сред последните важни хора, които се разделиха с постовете си бяха Майк Рийд, продуцентът на Crysis 3 и Son Of Rome и Хазит Зала, който засега явно поне остава в студиото.

Тези дни обаче, някои от големите шефове в студио се появиха в публичното пространство, за да успокоят ситуацията. Така например едно такова място е Polygon, до които е било изпратено официално писмо от Crytek.

„Преходът, който правим – от студио, разработващо игри, към статуса на онлайн издател изиска от нас да дадем различен фокус на сратегиите ни. Тези предизвикателства идват с изискването за наличието на голям финансов ресурс от наша страnа – нещо, което вече осигурихме“, се заявява в официалното заявление. От студиото признават, че новините за напускащи служители наистина са били нещо, което не е дало добър сигнал на мнозина, но е било невъзможно да се обсъждат работата по стратегиите, които са били в процес на изграждане. Явно парите са намерени и вече може да се говори.

Немското студио, припомня медията, изоставя традиционния процес на разработка, с който е известен, заменяйки го с процеса по издаването на F2P-заглавия, като Warface. Crytek работят с Deep Silver по Homefront: The Revolution, чието бъдеще не е съвсем ясно, но излезе ли следващата година, както е по план, то вероятно ще бъде със значително забавяне.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за