Crytek с анонс за игра за виртуална среда

0
13


Всички на влакчето на виртуалната реалност! Не не става дума за поредната финансова пирамида или банков балон, а за състоянието на гейминг сцената днес.

Малки и големи студиа анонсират, че започват работа по заглавия предназначени за устройства за виртуална реалност. Компании от всякакъв калибър се впуснаха във VR надпреварата: Google (с картоненото си „устройство“), Sony, Ubisoft, HTC, Valve, Ready at Dawn, Razer, Facebook… И това е една малка част от компаниите, включили се във виртуалната лудост, която междувременно си остава леко виртуална, имайки предвид, че първото VR устройство ще излезе след около година. Някой ще си каже: „Ами Microsoft и Apple?“. Първите се насочиха към една доста по-реална и работеща технология (лично мнение) – добавената реалност – където бяха и Google, между другото, но решиха, че не си струва. Що се отнася до Apple, и те наскоро заявиха интерес в областта на допълнената реалност. Гледайки Hololens, човек може да си помисли, че технологията не е изгубена кауза, но както и да е. И всичко това благодарение на Kickstarter и една малка компания (четеш ли, Уве?).

Днес на сцената на VR лудостта се появи и още едно известно видеоигрово студио: немската компания Crytek. Студиото анонсира Robinson: The Journey.

Играта беше рекламирана от страна на Crytek, като приключение, което ще предложи безпрецедентно усещане за присъствие в един виртуален свят, влизайки в ролята на малко момче, озовало се на тайнствен остров след претърпяна катастрофа. С възможността да изследват средата най-подробно, играещите ще се превърнат в пионери, които си взаимодействат със средата около тях, откривайки вълнуващи тайни на всяка крачка. „Още след появата си Crytek се опитва да създава най-реалистичните светове, които може да бъдат създавани. Днес, технологиите за виртуална реалност ни дават инструментите, с които да обединим възможностите на CRYENGINE с нашето наследство, създавайки имерсивни гейминг преживявания, каквито не сме успявали да създадем до днес“, заяви с гордост при анонса на заглавието продуктовият директор на Crytek Дейвид Бауман.

Съдейки по постера на играта, може да предположим и горе-долу как ще изглежда играта. Става дума за това, че студиото представи преди няколко месеца умопомрачителната визия, доставяна посредством новите възможности на енджина на студиото, демонстрирайки ни един праисторически свят – видео, което може да си припомните по-долу.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за