Crytek с проект за собствена криптовалута

4
105

Немското студио Crytek разработва интересна идея, която, ако се развие според планираното може да има дълготраен ефект върху начина за допълнителна монетизация и гейм икономиката, като цяло. Става дума за съвместен проект на Crytek с Crycash, стартъп, свързан със студиото и работещ по криптовалута, която да се използва в игрите на студиото. Идеята е тя да се дава като награда за постигнати постижения на играещите, които на свой ред да я харчат в магазина на съответната игра.

„Отивате в маркетингова агенция и дават пет или десет долара, за да разберете какво е представянето на играещите и всъщност така и не го разбираш. С Crycash може да поставиш цели пред играещите, които да постигат в играта ти преди да се сдобият с токени. Изпълняват целта и получават награда в Crycash“, обяснява един от шефовете в студиото Фарук Йерли.Очаква се съвсем скоро експериментът да бъде интегриран в турската локализация на Warface, а самите Crycash се надяват проектът да има успех и други издатели да проявят интерес към него.

Студиото иска да създаде екосистема около криптовалутата, като едно от първите начинания тук ще е мобилното приложение Pink, с което ще може да се получават Crycash монети, гледайки реклама, като освен това ще може да се виждат актуалните предизвикателства и свързаните с тях награди. Освен това, Crytek има планове да изградят платформа за залагания за е-спорт мачове, която ще се базира на Etherium и ще използва някои характеристики на Etherium. Първичното монетно наддаване на криптовалутата започва на 12.12 с обявена цена от 0.01 ETH за един Crycash.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хихи
Хихи

Тия не банкрутираха ли? Явно не.

Azhen
Azhen

А не не мерси.

Анонимен
Анонимен

Само не разбирам защо има картинка от Warframe в статията?

don
don

teq bqh gi zabravil skoro nishto smisleno ne sa izkarvali..