Cyberpunk 2077 няма да е откъсната от реалността

0
419

Полското студио се подготвя, както трябва за предизвикателството.

Макар и далеч от дебюта на Cyberpunk 2077, CD Project RED вече започнаха да подготвят своите последователи за играта със сериите Frame by Frame, в които ни разказват за света на следващия си проект. Доскоро имаше голяма неяснота около киберпънк приключението, но това приключи и създателите на „Вещера“ започнаха да разкриват най-различни подробности за Cyberpunk. В интерес на истината, последното разкритие не идва от някой от CD Project, а от Майкъл Пондсмит, създател на настолните игри Cyberpunk и на Cyberpunk 2020 – играта, на която се основава Cyberpunk 2077. Пондсмит участва активно в работата по новата игра и консултира студиото за различни аспекти от света на своята творба.

Вероятно сте забелязали от видеото, показано по време на Е3 2018, че действителността на Night City няма общо с нашата. Нещо повече – хората изглеждат много различно. Те използват механични подобрения по тялото си, невроимпланти и подобни. Идеите са взети, разбира се от настолните игри, а за създаването им, Пондсмит е подходил по професионален начин и вместо да се осланя единствено на въображението си, той ползва услугите на специалист.

Пондсмит споделя, че в Cyberpunk 2020 са вкарани единствено неща, които са реално възможни и обосновани. Така например за мозъчните киберимпланти, той е използвал експертизата на неврохирург. Това, което харесвам за paper-and-pencil игрите е тяхната реалност. Фактът, че ние не сме просто изсмукали от пръстите си идеите, концепциите и технологията, просто ей така. Изградихме ги на неща, които всъщност можем да свържем обратно с реалността. Така например, ние измислихме „киберуера“. Седнахме заедно с човек, който е нврохирург и го питахме: „Как да направим така, че това да проработи? Как да го вкараме в тялото? Каква би била хирургическата процедура за това?“, обяснява Пондсмит.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари