Известната издателска къща на комикси Dark Horse Comics обявиха, че създават свое собствено гейм звено, предава VentureBeat.

Основано през 1986, Dark Horse Comics издава качествена комикс произведения, между които Hellboy, Sin City, 300 и много други. Новият бизнес на студиото – Dark Horse Games – цели сътрудничеството с известни игрови разработчици за издаването на ААА гейм заглавия, които се основават на героите от комиксите на компанията, както и самостоятелна разработка на видеоигри. Основните офиси на гейм звеното на Dark Horse ще се намират в Орегон и Шанхай. Dark Horse Games ще бъде ръководен от генералния мениджър на компанията Джони Лий, който има опит в Docomo Digital и Improbable.

„Разполагаме с вечни класики, като HellBoy, към които винаги ще има интерес по отношение на създаването на видеоигри и създаване на сътрудничества. Ние и нашите партньори можем да оценим реално дали една поредица или вселена от герои би била добра за пренасяне в игра, която те биха проектирали и разработили. Смятам, че повечето ААА разработчици, с които съм разговарял предпочитат техните екипи да изградят първо основите на геймплея, а след това да пригодят към него конкретна поредица, вместо просто да обсебят някои от сериите. И ние сме чувствителни към едни подобно положение“, споделя пред VentureBeat Лий.

Dark Horse Games ще започне в началото със съвсем малък екип от десет човека.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари