Dark Souls вдъхновената игра Mortal Shell представи видео с геймплей

0
171

Ново интервю с разработчиците на RPG заглавието Mortal Shell показа кадри от геймплея на играта, като част от рубриката на IGN Summer of Gaming. Вижте го по-долу:

Dark Souls с уникален поглед върху класовете

Влиянието на Dark Souls е повече от очевидно; от бойната система, мрачната атмосфера, дизайн елементите, околната среда до потребителския интерфейс и предизвикателен геймплей. В центъра на прожекторите попада битката, разбира се, която демонстрира брутална схватка с различни същества и значението на техники, които дават предимство на бойното поле. 

Макар огромната прилика в естетическия си вид и характер с Dark Souls, Mortal Shell изпъква с уникална черта, която касае системата за класове. За разлика от традиционния подход, където си избирате конкретен клас и развивате специфичните за него умения, тази игра разчита на вселяването в чужди тела, които играта определя като “обвивки”; всяка от тях разполага с уникални възможности, които отключвате на базата на вашия прогрес. 

В съществото си играчите контролират призрачна фигура, която може да обладава тленни останки и да израсне в завършен войн, който се характеризира с брутална сила, внушителни способности и уникален облик. Колкото повече време прекарвате в дадено тяло, толкова повече опции ще се откриват пред вас. 

Както можете да предположите, всяко тяло си има лимит на живота и когато той приключи, призракът напуска тялото и в този момент се отварят две възможности – да се върнете обратно в поразеното тяло (имайте предвид, че ще има ограничения в броя на пътите, когато можете да се завръщате в същата обвивка) или да потърсите ново, за да продължите напред. Характерното за призрачната фигура е, че има само 1 точка на живот, правейки я изключително крехка на фона на предизвикателните същества по пътя. 

Разбира се, това е и възможност за търсачите на силни усещания да преминат цялата кампания без да приемат каквото и да било чуждо тяло, разчитайки единствено и само на минималното количество живот, с което призрака разполага. Едно е ясно – ако сте сред тях, то поне си подсигурете допълнителна клавиатура, мишка и валериан – за всеки случай…

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари