Както знаете, Dontnod Entertainment изостави развитието на Life Is Strange, прехвърляйки го на Deck Nine и промените не закъсняха. Най-явната промяна тук е епизодичния формат на играта, което се явяваше и една от причините за успеха на първата игра. Но епизодите са вече в историята и това едва ли ще се промени. Причината за това решение бива дадена от Филип Лоурънс, водещ наратив дизайнер в интервю за Rock Paper Shotgun.

Той счита, че с отказа от епизодите ритъма на работа се променил в положителна посока и самият подход към разработката станал по-плавен и органичен.

„Смятам, че от творческа гледна точка, това ни позволи да се съсредоточим над развитието на историята, да подходим към сценария от по-добра позиция, а след това да работим по играта. Нямаше го това неудобство на епизодичния модел, при който бързаш с продукцията на базата на написаното съдържание за първия епизод, а след това започваш работа по втория“, обяснява Лоурънс, разказвайки за работата на Deck Nine по True Colors. „Подходът в сегашния му вариант е много по-плавен и органичен. Не мога да си представя положение, в което се връщаме към стария модел. Реакцията беше много позитивна“. Лоурънс продължава с това, че решението не е било взето лесно, понеже този формат се явява самото ДНК на Life is Strange и запазването на епизодичната структура е било нещо важно. „С оглед на времето считам, че това беше правилното решение“, завършва Лоурънс.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари