Deep Silver откупиха правата на Homefront от Crytek

1
34


Deep Silver откупиха правата на Homefront, съобщи GameFront.

Само преди дни Crytek, които разработваха именно с Deep Silver следващия епизод от играта Homefront: The Revolution, излязоха в публичното пространство, за да разяснят ситуацията около бъдещето на студиото – нещо, което в действителност не стана много ясно. Миналата седмица, на представители на немското студио им се наложи да излязат и да обясняват защо студиото бива напускано масово от разработчици и предстоящи проекти биват замразявани. От Crytek обявиха, че всичко вече е наред. Студиото се преструктурира, сменят се модели и стратегии, но не е можело да говорят за това какво точно се случва там преди да намерят пари за подсигуряване на бъдещето. Пари били намерени и вече всичко щяло да е ок.

Един от тези замразени проекти беше именно и Homefront: The Revolution, а на Deep Silver изглежда им е писнало от тази несигурност около Crytek и си подсигуриха правата върху бранда на Homefront. Разработката на The Revolution беше възложена на британското подразделение на Crytek, които бяха откупили правата за създаването на играта от THQ.

Вече на ход са Deep Silver и дъщерното им студио Koch Media, които формират изцяло ново студио: Deep Silver Dambuster Studios, което ще се занимава с работата по The Revolution.

Не е известно обаче засега, дали към проекта на Koch Media и Deep Silver ще се присъединят и разработчиците от Crytek UK, които работеха по The Revolution преди да напуснат студиото.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gogonikolov
gogonikolov

EA 2