18.6 C
София

Deep Silver: Homefront: The Revolution излиза в точното време

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Homefront: The Revolution излиза тази седмица (днес бе премиерата ѝ в САЩ), след хиляди перипетии – смяна на собственост, проблематична разработка и дълги месеци на неизвестност. Играта ще ви представи една алтернативна реалност, в която САЩ е икономически и военно превзета от Северна Корея. Американците организират съпротива и възраждат страната, след като връщат своята свобода. Макар и времето, по което излиза играта е случайно, то изглежда така сякаш нарочно дебюта ѝ съвпада с президентската кампания в САЩ. Лозунгът на вероятния следващ президент на САЩ – Доналд Тръмп – е „Нека направим Америка велика отново!”, който съвпада с идеите в The Revolution, в която вие ще трябва да организирате съпротивата срещу нашественика и да изправите Щатите отново на крака.

„Един от ключовите ни лозунги гласи „Америка е на колене”, което си кореспондира по един много добър начин с геополитическата обосновка на „Нека направим Америка велика отново”, споделя шефът на маркетинга в Deep Silver Уил Поуърс в интервю за GamesIndustry. „Политиците даже се придържат към призива. Никой не говори, че САЩ е най-великата страна в света. Това е най-голямата промяна във всяка друга предизборна кампания, на която съм бил свидетел, в която всеки тръби как сме били най-великата страна. Вместо това те заявяват, че ние трябва да се възродим и да заемем новите си позиции, така че посланието ни съвпада по един много добър начин с това”, споделя той.

„Е, разбира се, че ние попроменихме малко посланието си, за да се стиковаме с това послание, но така или иначе това е била идеята за формата(…). Тъй като в края на краищата, дали става дума за начина, по който структурираме играта, чрез премахването на състезателния мултиплейър и слагайки на негово място кооперативния мултиплейър – всичко, което правим наистина за тази игра – става дума за това да се обединим и да работим. И това послание също трябва да бъде взето под внимание”, обяснява Пауълс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини