Denuvo се завръща в първия ъпдейт на Doom Eternal

0
151

Наскоро излезе първото обновяване на култовата видеоигра Doom Eternal. То носи със себе си, преди всичко, значителни промени в характеристиките на демоните и усъвършенстван механизъм на вдигане на нива. Ъпдейтът подготви почвата и за организираното Precious Metals събитие, което ще продължи до 18-ти юни. Неочаквано обаче, в ъпдейта е включен и специализирания софтуер срещу хакери, дело на небезизвестната фирма Denuvo. Не, това не е обновена DRM защита, а добавка към DRM защитата, която се инсталира като отделна програма на вашия РС.

Целта на Denuvo Anti-Cheat, съвсем очаквано, е да възпрепятства мултиплеър чийтърите да извършват неправомерната си дейност в игрите. Въпреки че софтуерът е предназначен да функционира в BATTLEMODE режима, инсталирането му е наложително за самото стартиране на видеоиграта. Трябва да споменем, че Denuvo Anti-Cheat не е част от Denuvo защитата, a функционира като отделно приложение. Според компанията софтуерът няма да има видимо влияние върху преживяването на играчите. Поради многото предварителни критики на геймъри Denuvo разкри в общи линии как работи софтуерът в своя блог:

“ Когато за първи път стартирате игра, Anti-Cheat инсталира основен драйвер в папката Program Files.
Когато деинсталирате играта, всички инсталирани Anti-Cheat файлове се изтриват с нея (Bethesda.net клиентите ще трябва ръчно да деинсталират Denuvo Anti-Cheat през панела с програми и компоненти в настройките на Windows).
Когато играта ви стартира, Denuvo Anti-Cheat стартира автоматично с нея.
Когато играта спре по която и да е причина, Anti-Cheat спира автоматично с нея.
Макар че Anti-Cheat стартира с играта, реалното следене се извършва единствено в мултиплеър мачовете.“

По думите на Denuvo Anti-Cheat софтуерът не прави снимки, нито се рови в личните ви данни. От друга страна обаче той събира информация за взаимодействието на ОС с конкретната игра и я изпраща на сървърите на Amazon.

Още с появата на новия ъпдейт много потребители се оплакаха от несъвместимостта му с Windows 10 системата. Един геймър сподели, че Windows Defender не приема Anti-Cheat софтуера за легитимен и не позволява да се инсталира. Много играчи не харесват факта, че не могат да играят даже сингъл-плеър кампанията без този софтуер.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари