Devil May Cry 5 ще предлага на играчите да похарчат истински пари, за да ъпгрейднат героите си.
Това стана ясно от ранна версия на играта, показана на голямото изложение Tokyo Game Show. В нея личи, че на специални места, известни като Divinity Statues, може да си купите т.нар. orbs, които да ползвате за по-бърз ъпгрейд. Системата вече бе използвана в Devil May Cry 4 Special Edition, но имайки предвид критиката, която микротранзакциите получават напоследък, изненадващо е, че тя се завръща.

И изненадата, разбира се, е неприятна.

Естествено, Capcom представя това просто като възможност за играчите. Истината обаче е, че няма причина, която да оправдава нуждата от допълнителни разходи, когато сте си купили високобюджетна игра на пълна цена.

„Искаме да дадем на хората опция. Ако желаят да спестят време и да получат всички ъпгрейди наведнъж, могат да го направят. Но лично аз не мисля, че всичките ъпгрейди са им необходими. Трябва да може да играете така, както искате“, обяснява главният дизайнер на Devil May Cry 5 Хидеаки Ицуно.

Няма съмнение, че новината е доста неприятна за една иначе очаквана игра. Нямаме идея дали нещо ще се промени до нейната премиера през март 2019 г., но е сигурно, че включването на микротранзакции няма да ѝ спечели фенове.

Успоредно с това стана ясно още, че Devil May Cry 5 ще има някаква форма на мултиплейър режим, в който до трима играчи ще играят едновременно, но засега Capcom не дава повече подробности.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за