Diablo 1 за първи път може да се изтегли дигитално от GOG, а скоро и WarCraft 1 и 2

0
682

Diablo франчайзът е един от най-известните на студио Blizzard, дори и отговорен за последвалия му невиждан успех. В чест на поредицата, компанията си партнира с GOG.com, за да предостави първата част дигитално на платформата. Това се случва за първи път за Diablo 1.

Activision Blizzard обяви тържествено новината в своя собствен блог. Освен това студиото обеща, че много скоро същото ще се случи и с WarCraft: Orcs & Humans и WarCraft II. Кога това ще е възможно обаче все още е неясно. Роб Брайдънбекер от Blizzard коментира:

„Ние бяхме шокирани от факта, че нашите игри не са достъпни за играчите, затова се радваме да работим с хората GOG.com, за да оправим нещата. Мина много време, но се надяваме, че на геймърите ще им хареса да се завърнат към тези класики“.

В чест на възраждането, Diablo 1 е преработена, за да е максимално съвместима с Windows 10, като са редактирани много бъгове. Ако обаче все още искате крайно традиционното преживяване, можете да смените режима на графиката. Един от профилите включва типичната за заглавието SVGA резолюция и 20 кадъра в секунда. Онлайн компонентът също е налице, като можете да правите битки чрез първото издание на Battle.net.

Ако ви е домъчняло за Diablo, това е вашият шанс да се завърнете към емблематичния франчайз. Не очаквайте в скоро време нова игра: Diablo 3 Eternal Collection излезе за Nintendo Switch едва миналата година. От друга страна се носят слухове, че се разработва четвърта Diablo игра с кодово име „Фенрир“. Тя обаче би излязла чак след 2020-та година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за