След като месеци наред слухове твърдяха, че по време на тазгодишното издание на BlizzCon ще бъде представен нов Diablo, Blizzard направиха именно това. И макар и да не сме въобще близо до премиерата на Diablo IV (даже и по стандартите на компанията), то студиото представи готово демо, синематика и геймплей трейлър, споделяйки някои неща за играта. Бяха представени три от петте основни класа в D4, бяха очертани и някои от основните достойнства на заглавието, като възможностите за къстъмизация на героя – както за външния му вид, така и на талантите и основните му достойнства, беше разкрито също и това, че освен наистина огромен (със стотици обикновени и „легендарни“ тъмници) свят, новия Diablo ще може да се похвали с напълно самостойна климатична система, която ще влияе по определени начини на прогреса ви.

В края на миналата седмица бяха разкрити и още една-две важни подробности. Като например тази, че за да играете Diablo IV ще ви е нужна постоянна интернет свързаност. Това не влиза в конфликт с факта, че ще може да изиграете играта напълно сам.

Причината за това е именно поддържането на този огромен „споделен“ свят жив и интеграцията на онлайн дейности – трейдинга, PvP и др. „Тук имате обширно, свързано, непрекъснато и споделено пространство в този свят, който ви позволява да се спускате в тъмници, позволява ви да търгувате, да се събирате с приятели и играете PvP. Смятаме, че най-добрия начин да изживеете това е чрез свят, който е онлайн“, споделя в разговор с PC Gamer водещият дизайнер на Diablo IV Джоуи Шели.

По-рано стана ясно също така че макар и да присъства трейдинга, то аукционната къща, за радост на мнозина, е премахната.

„Съществува огромен брой страхотни елементи за търгуване, стига това да се прави по един внимателен начин. Така че, да имаме някои наистина стабилни идеи относно това как да направим търговията интересна без да оказваме негативно влияние върху играта“, споделят пред Polygon от Blizzard. Ще може да търгувате с други играчи плячка в градовете, които ще служат за социални хъбове. Ако сте част от някоя гилдия, то тогава ще може и лидера на гилдията да разпределя поравно плячката.

Сред другите неща, споделени от Шели са например премахването на някои нива на трудност, които засягат нивата на трудност, като Torment системата, но в същото време запазването на други – като хардкор режима. Самите нива на трудност ще могат да се избират в тъмниците. Враговете ще бъдат пригодявани към вашето ниво, но някои от локациите ще предлагат далеч по-големи предизвикателства от други, разкриват хората от студиото.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз бях
Аз бях

Неможе да бъде!

Blizzard
Blizzard

Защо изобщо това е написано като заглавие на статията подяволите….. Откакто излезе b-net v2 почти всички игри на Blizzard изискват постоянна интернет връзка :Д

memer
memer

Все пак китайците трябва постоянно да имат достъп до данните ни