Blizzard Entertainment съобщи датата на излизане на Diablo Immortal: втори юни. Освен за мобилни устройства, както вече знаем, от компанията обявиха, че играта ще се появи и за персонални компютри.

Разработвана с помощта на китайците от NetEase, Diablo Immortal беше анонсирана преди четири години по време на BlizzCon. Играта обаче генерира значителни дози негативизъм далеч преди да се е появила. След като месеци наред общността зад Diablo очакваше, че по време на BlizCon ще бъде анонсирана следващата игра от поредицата, на тях им бе сервирано мобилно заглавие, което се разработва съвместно с китайска компания с не дотам добра репутация. Вземайки предвид това, че общността на Diablo е съставена в голямата си част от PC геймъри, а „безплатна“ игра днес за мнозина е синоним на алчна допълнителна монетизация, то е лесно да се разберат тези негативни очаквания.

Що се отнася до действието на Diablo Immortal, то ще се развива между събитията, представени във втората и третата игра. Световният камък е разбит на парчета, а задачата ви, като Шампион на светилището, ще е да попречите на воините на Диабло да върнат към живот Господаря на ужаса. В сравнение с главните игри от сериите, Diablo Immortal ще предложи по-кратки игрови сесии. В качеството си на масов мултиплейър, в нея ще може да участвате и в рейдове (както за 48, така и за осем играча). PvP и др. Играта ще предложи крос-сейв и крос-прогресия за всички платформи, като вече може да се регистрирате за участие в откритите тестове. По-долу може да видите и изцяло новото видео към Diablo Immortal.

Както знаете, Blizzard все пак анонсираха и Diablo IV, което се случи година след анонса на Diablo Immortal. Самият анонс се оказа малко преждевременен, като от компанията заявиха, че излизането на играта е все още далеч. През миналата година даже беше обявено, че премиерата ѝ ще се забави, независимо, че точна дата за нея не беше назована. Междувременно се случи скандала с тормоз на работното място, свързан с Activision Blizzard, Microsoft направи оферта за закупуване на компанията, а две ключови фигури за развитието на следващия Diablo напуснаха Blizzard – нейният гейм директор и ръководителят на дизайна. Но наскоро публикуван финансов отчет от страна на Blizzard дава надежди, че излизането на играта може би не е толкова далеч. Както предава Gaming Bolt, в него е било написано, че работата, както по Overwatch 2, така и по Diablo IV върви добре, като по отношение на последната игра, тя вече се тества от хора в Blizzard.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари