Disney се отказват от играта Star Wars: Attack Squadrons

0
35

Само няколко месеца след като обявиха, че ще пуснат игра на име Star Wars: Attack Squadrons, Disney днес съобщиха, че прекратяват проекта. Безплатната компютърна игра трябваше да бъде модерна версия на класиката за Nintendo 64 „Rogue Squadron“.

В официално съобщение на сайта си компанията благодари на всички геймъри участвали в затворената бета на играта. Disney споделиха, че са решили да се откажат от Star Wars: Attack Squadrons, за да се фокусират върху други проекти вдъхновени от „Междузвездни войни“.

Ако беше излязла, играта щеше да ни позволи да пилотираме класически кораби от вселената на Star Wars като X-Wing или TIE Interceptor. Disney планираха още да добавят битки в мултиплейър режим и инструменти за персонализация на корабите. Въпросния мултиплейър режим щеше да поддържа едновременната игра на до 16 играча и щеше да използва някои от най-известните локации от филмите за Star Wars.

С разработването на играта се занимаваше Area 52 Games. Не е ясно какъв ефект ще има върху работата им прекратяването на проекта.

Разбира се, почитателите на Star Wars нямат никакъв повод за отчаяние. Тепърва предстои да излязат няколко игри базирани на франчайза. DICE – студиото, разработило Battlefield – например, работи върху играта Star Wars: Battlefront, а Visceral Games,  поне според слуховете, също разработват игра за Star Wars тип „отворен свят“. В началото на април ви уведомихме, че креативният директор на Naughty Dog Ейми Хенинг участва във втория проект.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари