Френското студио Dontnod Entertainment, известно с игри, като Life is Strange, Remeber Me, Vampyr и Tell Me Why, обяви, че възнамерява да е само издател на няколко от следващите игри. Това ще се случи още със следващото им заглавие – Twin Mirror, игра, по която компанията работи със Shibuya Productions.

В интервю за GamesIndustry.biz изпълнителният директор на компанията Оскар Жилбер споделя, че макар и предишните им партньорства със Square Enix и Microsoft да се оказали сполучливи, то студиото се е сблъскало с неразбиране от страна на други издатели в миналото заради това, че героите в техните игри често описват разнолики по природа герои (в последната им игра, Tell Me Why, един от героите им е транссексуален, например – б.а.). Това се случва през 2013 с Remember Me (героинята в играта е тъмнокожа – б.а.) и макар и Жилбер да не навлиза в подробности, Dontnod стават известни с това, че разчитат на описанието на герои с различен цвят на кожата или с различна сексуалност.

Именно това провокира Dontnod да създадат наскоро свой издателски и маркетингов отдел, като Жилбер подчертава желанието на студиото да бъдат „възможно по-независими“. Студиото подготвя не една, а няколко видеоигри в момента, като тук се включва и съвместна продукция с Focus Home Interactive, както и друга разработвана с голям издател, който Жилбер не назовава. Но отделно от тези две заглавия, Dontnod имат четири други, които се надява да издаде самостоятелно – той отказва да сподели дали някое от тези заглавия е Life is Strange 3.

„Лично за нас не става дума конкретно за Life is Strange, за Tell Me Why или Vampyr или Remember Me, макар и да сме горди с тези игри. Това, което е важно за нас е брандът Dontnod. Това е, което искаме да прокараме в бъдеще“, обяснява той.

Студиото не възнамерява да изоставя серийния формат на игрите си, макар и Twin Mirror да не следва епизодична форма. Жилбер споделя, че те ще разглеждат поотделно своите проекти в това отношение, като признава, че епизодичната форма има своите безспорни предимства. И с толкова сериозно портфолио, развито за по-малко от десет години и няколко сигурни предстоящи заглавия, Dontnod със сигурност би трябвало да се изкушава да разпери криле и да се разшири, но за Жилбер друго е важното – спазване на контрол, качество и независимост.

„Важно е да растеш, но е важно също така да запазиш човешки обхват на всеки проект. Така че не желаем да се впускаме в проекти с по 800 или 1000 човека. Това, което е важно за нас е да създадем една обща рамка на основния екип, която ще е пет-шест човека, които да започнат проекта – директор на играта, сценарист, технически директор, продуцент и художествен директор – всички те работещи заедно по старта на новия проект. И оттук-нататък вече, този екип се разраства до 70 или 80 човека, в зависимост от конкретния проект, а може и повече, ако става дума за нещо наистина голямо“, допълва той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари