Gamescom 2018 беляза края на историята на Макс и Клоуи.

Емоционалното фантастично приключение Life is Strange официално има своето продължение. За разлика от първата игра обаче и от Before the Storm, играта, разказваща предисторията на първото заглавие, в Life is Strange 2, Макс, Клоуи и Аркадия Бей остават в миналото, а на преден фон излизат Шон и Дениъл Диаз. Няма да е лесно вероятно за феновете на оригиналната игра да се разделят току-така с двете героини. Не им е било лесно и на Dontnod, но са били убедени, че така трябва.

„Това е въпрос, който си задавахме самите ние още от началото. Дали да са Макс и Клоуи и Аркадия Бей? Не, става въпрос за обикновени герои, такива, с които може да се свържеш, с истории, в които можеш да се почувстваш съпричастен, тъй като са отражение на собствените ти преживявания. С някои свръхестествени неща, замесени“, обяснява един от директорите на играта Раул Барбет в интервю за IGN.

Водещият сценарист на играта, Жан-Люк Кано, от своя страна, допълва, че трябва да се гледа по-глобално, а именно – сърцето на сериите.

„За нас е наистина важно да говорим по социални теми, които мислим, че понякога може би не биват представяни достатъчно в игрите. И еднакво важно за нас беше да започнем нова история с изцяло нови герои, така че да може да засегнем различни идеи“, обяснява Кано.

„Всички обичаха Макс, Клоуи, Рейчъл от Before the Storm. Но тяхната история… приключи. И тримата няма какво повече да кажем. Не желаем. Други хора ще го направят. И това е в реда на нещата. Има достатъчно много фен литература и това е перфектно. Когато публиката прегърне тези герои, да създадеш нещо е прекрасно, перфектно. Но за нас, ние нямаме повече работа тук. Нека хората ги вземат и правят каквото пожелаят“, споделя Мишел Кох, друг от директорите на играта.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за