В началото на тази година Don’t Nod, известни преди като Dontnod Entertainment, обявиха, че работят по шест нови игри. А през тази седмица стана ясно, че вече игрите, които работят в качеството си на разработчик са осем. Информацията дойде от последния финансов доклад на френското студио.

Dontnod излязоха на гейм сцената преди 12 години с фантасичния екшън-ноар Remeber Me. Макар и играта да получи смесени ревюта от критиката, тя всъщност се хареса на много геймъри по това време и в следващите години. След това обаче дойде истинския успех на французите с Life is Strange. Тийн-драмата от 2015 се превърна в истински инди феномен. Неразбирателство между Dotnod и Square Enix, издателят на Life is Strange доведе до това, че японската компания запази правата за играта за себе си и пътищата на двете компании се разделиха. Междувременно се случиха две важни събития, свързани със студиото. Първото беше излизането на вампирската драма Vampyr, което установи трайно Dontnod на пазара на гейм разработката. Второто беше свързано с първото: именно успеха на студиото привлече вниманието на китайците от Tencent, които придобиха дял в студиото, а финансите, които Dontnod получи им позволи да израснат допълнително и даже да издават сами свои заглавия. В хода на тези събития студиото не престана да работи, като последователно на пазара се появиха Tell Me Why (с издател Xbox Games Studios), а след това и Twin Mirror (Bandai Namco).

От публикувания наскоро отчет на студиото, става ясно, че DON’T NOD подготвят да пуснат осем игри в периода 2023-2025:

– пет заглавия, които ще издават сами;

– съвместна продукция с Focus Home;

– две игри с външни студиа (Tolima и Tiny Bull), които пак DN ще издават.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари