Doom 4 ще върви с 30 кадъра в секунда

9
14

За четвъртата част на Doom се знае само, че се намира в разработка. Но Джон Кармак и други служители на id Software продължават да дразнят обществото с мъглива информация. Стана ясно, че в онлайн режимите Doom 4 ще върви с 60 кадъра в секунда, а в сингълплеъра честота на кадрите ще е двойно по-малка – едва 30fps.

„Това ще позволи количеството на демоните, с които ще се сблъскате да се удвои” – заяви Кармак.

Той отбеляза, че RAGE задължително е трябвало да върви с 60 кадъра в секунда заради множеството динамични сцени като състезанията, например. В кампанията на Doom 4, където героят преимуществено ще се движи пеша, нямало необходимост от толкова високи кадри.

Кармак разкри, че към момента над Doom 4 работят 12 програмиста, докато в екипа на RAGE тяхното число е 18. Феновете на Doom не трябва да се притесняват – след пускането на RAGE в продажба, всичките сили на id Software ще бъдат насочени към завършването на четвъртата част на легендарната поредица.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Цитат:


а в сингълплеъра честота на кадрите ще е двойно по-малка – едва 30fps.
„Това ще позволи количеството на демоните, с които ще се сблъскате да се удвои” – заяви Кармак.


Това е пълна тъпня, като се имат предвид възможностите на съвременните видеокарти, още повече на бъдещите, които ще излязат на пазара преди и по времето, когато Бум 4 бъде пусната на пазара. Ева си 3Д-то, върху тия 30 кадъра/с, пък и даже върху 60, ми ако не са 30, а са 31 и се разминават нечетно с увеличаваща се прогресивна разлика с честотата на опресняване на дисплея?

Agentpat™
Agentpat™

Господин Джон Кармак има ли си на идея дори, що за „комфортна“ игра може да бъде дадена игра, при 30 фрейма? И то игра като DOOM. Такова ламерско изказване (и то от човек, който е в „кухнята“ на гейм-индустрията) граничи с безумие!

danchobg
danchobg

сигурно са лепнали един fps лимит, спокойно когато излезе игричката ще го махнем

SeeKnDestroY
SeeKnDestroY

Точно на Кармак… едва ли трябва да му се дава акъл за тези неща.

sliderum
sliderum

„Точно на Кармак… едва ли трябва да му се дава акъл за тези неща.“

Баче, много хора, които може и да са били нещо с технически акъл в дадената област, като минат в бюрокрацията и стават шемети.

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

Може да има в предвид „минимум“ ама пак 30 3D fps са отчайващо окото картина.

SeeKnDestroY
SeeKnDestroY

E, не казвам, че винаги е прав, но още през ’97ма четох едно интервю негово и ми направи впечатление, че гледа доста напред в бъдещето… пък и да не споменаваме engine’ите, които е създал и правят революции в игрите…

Дай да излезе… пък да видим дали е бил прав:)

sliderum
sliderum

Ако е имал предвид минимум за видяни през очилата брой кадри, това вече е съвсем друг въпрос, ще трябва да смъмряме преводача… То ако преводача е Гугълският, как се смъмря софтуер?

winboze
winboze

как се смъмря софтуер? Като се хакне :* :clap: :clap: :beer: :beer: :beer: