Doom 64 може да излезе официално за РС и PS4

1
247

Doom 64, съгласно името си, се славеше като един от най-големите хитове за Nintendo 64. Изглежда това ще е и поредната класика, възродена за модерни машини. Наскоро сайтът Gematsu откри, че видеоиграта е получила PEGI рейтинг за родителски контрол. Заедно с него са изброени и платформите PlayStation 4 и PC, на които вероятно ще функционира Doom 64. Официално заявление все още липсва.

Страницата на заглавието вече е премахната от сайта на PEGI. Играта е получила рейтинг 16 заради повишеното насилие (все пак е Doom). Спомената е и датата на излизане – 26-ти юли (същият ден, в който и класическите Doom, Doom II и Doom III бяха издадени за модерни конзоли). Описанието в PEGI гласи:

„Демоните се завърнаха по-силни и зли от всякога. Като единствения опитен оцелял след епизода Doom, вашето поръчение се активира отново“.

Като се има предвид, че 26-ти юли вече отмина, не можем да предположим кога (ако въобще) видеоиграта ще бъде издадена официално. Не е ясно и дали се планират портове и за Xbox One и новата Nintendo Switch (макар че е много вероятно).

Doom 64 излезе през 1997-ма година ексклузивно за Nintendo 64. Това, което отличаваше заглавието от класическите Doom заедно с втората част, бе наличието на подобрена графика, както и някои допълнителни нива и оборудване. За жалост Doom 64 не се радваше на допълнителни преиздания за разлика от другите попълнения във франчайза. Би било логично годината 2019 да е късметлийската за тази игра – все пак сега е 25-тата годишнина на поредицата. Това постижение обаче е допълнително съпровождано и с излизането на Doom Eternal.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
radi
radi

Ако са е подобрили ще е пробвам