21.6 C
София

Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive ще поддържат контролера Razer Hydra

Най-четени

Скоро предстои излизането на игрите Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive. Тези две заглавия на Valve ще поддържат специалния контролер Razer Hydra, който е предназначен за PC, съобщи Eurogamer.

Вече над 250 от най-популярните заглавия в Steam поддържат контролера, който разчита на жестовете на геймъра, за да управлява действието в игрите. Това става възможно благодарение на софтуера MotionCreatorTM 2.0. Сред поддържаните заглавия са хитове като Left 4 Dead 2, Half-Life 2 и Team Fortress 2.

Потребителите на Steam ще получават поддръжка за Razer Hydra автоматично. Това ще стане възможно чрез софтуерни обновления на заглавията, които притежават.

Технологията Razer Hydra разчита на слабо електромагнитно поле, излъчвано от базовата станция. По този начин се следи движението на ръцете, които държат двата специални контролера. Старото име на системата беше Sixense TrueMotion. Контролерите не са безжични, а са свързани с кабели към базовата станция, но вече се разработва нова версия, която няма да ограничава геймърите с мотаещи се из краката им жици.

Razer Hydra се свързва към персоналните компютри с помощта на USB кабел. Технологията има за цел да достави на PC платформата това, до което имат достъп собствениците на най-новите игрални конзоли.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини