Dota 2: предстои ли война за интелектуалните права?

0
25

Както е известно, DotА в началото тръгна като мод за Warcraft 3, а в момента Blizzard работят над официален DotА мод за StarCraft 2. В близко бъдеще може да се получи конфликт на интереси, защото компанията Valve регистрира името Dota като собствена търговска марка.

Blizzard искрено вярват, че Dota не е просто име на игра, а название на цял жанр и Valve се опитват да представят пред обществото заглавие, което по право им принадлежи. На изложението GamesCom 2011 Гейб Нюуел отговори на тези обвинения. Той счита, че компанията му не „краде” името от никого, а идеята за названието Dota 2 принадлежи на създателя на оригинала – известният модър с ник IceFrog. Valve мислят, че няма да се стигне до конфликт с феновете.

„Сега всеки има шанс да се запознае с Dota 2 и да види дали името подхожда на нашата игра или не. Досега никой не реагирал отрицателно на названието” – споделя Нюуел. На въпроса, дали ще се стигне до съдебни битки с Blizzard, той се е затруднил да отговори.

Междувременно, на GamesCom 2011 компанията Blizzard обяви, че има намерение да преработи значително Dota за StarCraft 2. Вследствие на промените модът нямало да има много общо с версията, демонстрирана на BlizzCon през миналата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за