Dragon’s Dogma вдъхновена от Devil May Cry

0
24

Екипът зад Dragon’s Dogma разкри, че е черпил голяма доза вдъхновение от Devil May Cry серията, особено що се отнася до бойната система на играта. В интервю за Siliconera, продуцентът на играта Hiroyuki Kobayashi казва, че от миналите си проекти DMC4 е повлиял най-силно на Dragon’s Dogma.

Ядрото на дизайнерския отбор е съставено от същите хора, които работиха по Devil May Cry 4, включително игралният директор Hideaki Itsuno. Вдъхновението от нея се усеща много силно тук. Не искахме просто да вземем бойната система и да я копираме в Dragon’s Dogma, по-скоро искахме да копираме усещането.“

По думи на Kobayashi контролите на играта ще бъдат близки до тези на DMC4. „Опитахме се да сравним двете игри и да видим какво би паснало на DD, като например моментите, в които Dante и Nero се изправят срещу противници. Взехме добрите черти от това, което е забавно по време на битките в близък бой и се опитахме да го вкараме.“

Продуцентът отбеляза, че смесицата от отворен фентъзи свят и стандартните за Capcom екшън игри е била доста трудна, но обясни, че например хващащите умения са били вдъхновени именно от екшън заглавия.

„Героят може да се катери по противниците, да се бие с тях по начина, по който предпочита. Смятам, че свободата, с която играча може да реши как да протичат битките е един от най-добрите фактори на Dragon’s Dogma. Искахме усещането, че играча е филмов герой и може да върши каквото пожелае докато се бие.

Играта ще се появи за PlayStation 3 и Xbox 360 в началото на 2012г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за