Само три дни бяха необходими на хакерска група, пожелала анонимност, за да бъде изцяло премахната DRM защитата Denuvo от новата видеоигра Syberia 3 – третата част на класическата приключенска серия игри Syberia.

Много уеб-портали споделиха, че това е нов рекорд в разбиването на тази цифрова защита. Предишния рекорд бе поставен при разбиването защитата на Resident Evil 7, която падна за пет дни.

Но хакването на Syberia 3 е първият случай на цялостно премахване на защитата Denuvo от страна на хакерите. Досега тази цифрова защита бе само заобикаляна, но никой не можеше да я премахне.

Интересно е, че след хакването и премахването на DRM защитата, производителността на играта значително нараства. Замерванията показват, че играта стартира с цели 40 секунди по-бързо, забелязва се ускорение в геймплея. И още, след снемането на Denuvo, новата Syberia 3 може да се играе в операционната система Linux в средата на Wine. Записаните сейвове на играта не са съвместими със Steam версията.

В последно време създателите на антипиратската защита DRM не могат да се противопоставят на хакерите – докато преди бяха необходими няколко месеца за осъществяване пробив, сега са достатъчни само три дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
иван от горния етаж
иван от горния етаж
4 години

x.X.RIDDICK.X.x или ShadowEagle според crackwatch.com

Бай Нео
Бай Нео
4 години

Е, тоз път вече се ядосоха и денововците скалъпиха поредната final версия на Denuvo за играта Rime. Final…