E3 2015: технологично демо на Dawn Engine – енджина на Deus Ex: Mankind Divided

1
14

По време на E3 2015 студиото Eidos Montreal направи технологична демонстрация на графичния енджин Dawn Engine. Графичната система, която бе показана през месец декември миналата година е в основата на стелт-екшъна Deus Ex: Mankind Divided.

 

В клип с продължителност около две минути на няколко локации от играта са показани някои от използваните ключови технологии: дълбочина на рязкостта и боке, обработването на изображенията, цветовата корекция, системата за глобално осветяване, parallax occlusion mapping (POM), отраженията в екранното пространство (screen space reflection, SSR), обемната мъгла и влиянието на плътността на въздуха.

 

В края на трейлъра върху главния герой Адам Дженсън са демонстрирани още две технологии: системата за реалистично изобразяване на коси Pure Hair и технологията Pure Material, която в този случай се грижи за рендирането на костюма на Дженсън. Pure Hair се базира на TressFX 3.0 – най-новото поколение системи за реалистично изобразяване на коси на AMD.

 

Dawn Engine е съществено модифицирана версия на Glacier 2 от IO Interactive, която е използвана при създаването на играта Hitman: Absolution. Предишната част на Deus Ex се базираше на остарелият вече Crystal Engine. Новият енджин дава значително по-голяма творческа свобода.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
stormofblood Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Мда, много добре изглежда…дано изглежда също толкова добре и играта.
Това ще е заглавие което ще чакам!