На изложението E3 2018, по време на презентацията на Microsoft, студиото 4A Games обяви датата на излизане на постапокалиптичния шутър Metro: Exodus.

Продажбите на играта Metro: Exodus са обявени за 22 февруари 2019 година за платформите Xbox One, PlayStation 4 и PC.

Разработчиците представиха на публиката и новия трейлър на проекта. В клипа можем да видим чудовища, най-разнообразно оръжие, игрови персонажи, няколко локации и много стрелба.

Авторите на играта позиционират Metro: Exodus като сюжетен шутър, в който бойните сцени и стелт режими се съчетават с оцеляването и изследването на постапокалиптичната Русия. Главното действащо лице попада в мъртвите руини на Москва. За разлика от предишните части, освен стандартните тунели на метрото, вече има и няколко града.

Да си припомним, че играта е продължение на шутъра от първо лице Metro: Last Light, базиран на едноименното произведение на Дмитрий Глуховски. В Metro Exodus геймърите ще се запознаят с един частично отворен свят, влакът „Аврора“ в качеството на мобилна база, най-разнообразен транспорт, смяната на деня и нощта, нови начини за ликвидиране на противника, нови мутанти и религиозни фанатици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за