E3 2020 е отменено, но Gamescom ще се проведе по план

0
107

Разпространението на COVID-19 доведе до преждевременната отмяна на някои събития, в това число вероятно най-голямото гейминг събитие Е3. То трябваше да се състои от 9-ти до 11-ти юни, но поради обстоятелствата организирането му е прекратено. Организаторите на Gamescom, което се провежда през август, все още имат надежда.

За Е3 бе съобщила Асоциацията за софтуерно развлечение (ESA): „След повишилите се тревоги около разпространението на COVID-19, ние решихме, че това е най-подходящият начин да подходим в такава безпрецедентна глобална ситуация“. По тази причина конференцията на HTC – Vive Ecosystem, ще се състои изцяло във виртуалната реалност. Вероятно и някои други компании ще постъпят по същия начин.

За Gamescom 2020 обаче, което се организира в Кьолн през август, все още не е потвърдено, че няма да се състои. Напротив, организаторите действат с пълното съзнание, че вирусът ще е овладян дотогава и продължават с приготовленията. Те пуснаха официално изявление в Twitter, че забраната над официалните събития, ефективна до 10-ти април, няма да повлияе на плановете им. Официалното изявление гласи:

„През последните дни имаме много запитвания за това дали заплахата от коронавируса ще повлияе на Gamescom. Ние приемаме темата сериозно, защото здравето на нашите посетители и партньори е от най-високо значение. На десети март, в Кьолн бяха забранени всички събития, събиращи над хиляда участници, като забраната важи до 10-ти април (включително) на основание заповед от областната управа от същия ден. Тъй като Gamescom се провежда в края на август, за момента не сме повлияни от забраната…“

В случая, че се наложи да се отмени събитието, организаторите обещават да възстановят загубените средства по билети. Изгорелите ваучери ще бъдат активирани отново за следващите събития. Засега Gamescom 2020 остава по план да се проведе от 26 до 29-ти август.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари