Два от основните спонсора на звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, са обезпокоени от обвиненията за изнасилване, отправени срещу петкратния носител на Златната топка.

Nike и EA Sports излязоха с официална позиция, в която двете компании заявяват, че следят внимателно развръзката на случая. Полицията в Лас Вегас поднови разследване от 2009 г., след като Катрин Майорга представи нова информация.

“Ние сме дълбоко загрижени от обезпокояващите твърдения и ще продължим да наблюдаваме ситуацията внимателно”, съобщиха от Nike.

От EA Sports също направиха коментар.

“Видяхме доклада, който подробно описва твърденията срещу Кристиано Роналдо. Наблюдаваме ситуацията отблизо. Очакваме атлетите, които имат договори с нас, да се държат по начина, който съответства с ценностите на EA”, заявиха от компанията.

Nike и Роналдо са партньори от 2003 г., а през 2016 г. подписаха ново споразумение. По неофициална информация то е на стойност 1 млрд. долара и е доживотно.

Ръководството на Ювентус най-сетне наруши мълчанието си относно случващото се и подкрепи футболиста с пост в Twitter.

„Кристиано Роналдо показа през последните месеци своя страхотен професионализъм и посвещаване, които са високо оценени от всички в Ювентус. Събитията, които биват датиран отпреди почти 10 години, не променят нашето мнение, което се споделя от всеки, който се докоснал до този велик шампион”, допълниха от торинския гранд.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Въпросът е принципен
Въпросът е принципен

ЕА постъпва правилно за първи път от доста време насам. На Ръководството на Ювентус пожелавам дъщерите или други техни близки роднини да се докоснат така до някой велик шампион и тогава пак да оценят изявлението си.
Според мен никой не би платил, ако е невинен и разполага с пари за добри адвокати.

мъни
мъни

Измишльотини за слава и изнудване. То стана мода да се оплачеш, че преди 20 години те е изнасилила звезда.