EA пускат Real Racing 3 безплатно за iOS и Android

0
36

Electronic Arts изглежда са съгласни с онези специалисти по пазара за игри, които твърдят, че един продукт понякога може да донесе повече доходи на производителя си ако е безплатен за ползване. Ето защо компанията планира на 28 февруари да представи мобилна версия на играта Real Racing 3, която ще бъде напълно безплатна за потребителите на iOS и Android.

Това е драстична промяна в стратегията на гейм студиото, което досега не би си позволило до пусне игра с такова качество напълно безплатно. Дори по-старата втора версия на играта все още струва на собствениците на iPhone $4,99. Разбира се, ЕА не се водят само от благородни подбуди. Real Racing 3 ще бъде freemium игра, тоест ще предлага на играчите да ускоряват прогреса си, да получават достъп до допълнителни нива или да се възползват от уникални възможности срещу определена сума пари.

Electronic Arts подчертаха, че въпросният freemium модел ще стане все по-често използван, още повече, че в момента приоритет им е мобилният пазар. ЕА вече виждат положителните резултати от тази стратегия. Месеци наред безплатната за теглене и игра The Simpsons: Tapped Out е един от най-рентабилните продукти в портфолиото им.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари