Наскоро Electronic Arts и Maxis проведоха редовното издание на Behind The Sims Summit, където начертаха това, което предстои за The Sims 4, обявиха, че базовата игра става безплатна, както и дадоха кратка информация за еволюцията на поредицата в лицето на Project Rene. Дни след това обаче на ЕА им се наложи пак да се появяват в Интернет, този път да се извинят. Те изказаха своето съжаление и се извиниха, че по време на стрийма е била дадена думата на едва един чернокож представител на The Sims общността. Извинението идва след като Ebonix, създател на съдържание за The Sims и основател на Black Twitch UK изрази в Twitter своето разочарование, че при представянето на създатели на съдържание за играта е бил показан само един чернокож. Това породи малка буря от недоволство в Мрежата, което доведе и до споменатото извинение от страна на Electronic Arts.

„Права сте в реакцията си и ви разочаровахме. Дължим ви го – на вас и на всеки член на чернокожата общност от творци и играчи, но ще направим така че да сте видими и ви благодарим за всичко онова, с което допринасяте за The Sims“, пишат от ЕА. От последвалата реакция изглежда, че Ebonix по-скоро остава разочарована от реакцията на издателя, привежда PCGameSN. За нея поемането на отговорност е просто една стъпка от много. „Гласовете, идващи от общността са кристално ясни: трябва да се предприеме истинско и значимо действие. И такова, което да не е провокирано от тези обстоятелства. Ще видим!“, завършва Ebonix.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари