Electronic Arts и DICE анонсираха игра за мобилни устройства от поредицата Battlefield. Играта ще излезе за смартфони и таблети през 2022, съобщава Polygon.

Новината за играта беше съобщена от генералния мениджър на DICE Оскар Габриелсон в четвъртък, който обещава почитателите на играта да станат свидетели на „изцяло нов Battlefield“. Мобилното заглавие се разработва съвместно с Industrial Toys, студио основано от един от създателите на Bungie, Алекс Серопиян. Компанията беше придобита от EA, като са създатели на мобилния шутър от 2018 Midnight Star. Габриелсон подчертава, че разработчиците в DICE работят по идеята за прехвърлянето на Battlefield за странични платформи от години, както и това, че мобилната игра ще е отделно преживяване от това, което DICE, Criterion и ЕА планират да издадат по-късно тази година за конзоли и PC.

„Бъдете уверени, това е самостоятелна игра. Една напълно различна игра от тази, която разработваме за конзоли и PC, изготвена специални за мобилни платформи. Тя се изгражда от нулата от iToys, за да направим един мобилен Battlefield реалност, като може да очаквате изцяло завършено, базирано на умения преживяване. Тази мобилна игра влиза в тестов етап на изпитания преди да излезе следващата година., така че очаквайте повече подробности скоро“, пише Габриелсон.

Що се отнася до следващия Battlefield за конзоли и PC, той заявява, че играта се прави от най-големия екип, работил досега по заглавие от сериите и в момента се работи по довършителни дейности. Следващата игра от сериите излиза в края на настоящата година.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари