EA Games издаде публично сорс кода на двете класически Command & Conquer игри

0
240

Когато става въпрос за запазване на авторските права, Electronic Arts държи всичко в ръцете си. Компанията пази информацията за своите игри стриктно и малко от нейните заглавия се предоставят на потребителите за свободно изследване и модифициране. Затова е винаги неочаквано, когато издателят пусне сорс кода на някоя от игрите си.

Това се случи тази седмица с две популярни заглавия на EA Games, оригиналната Command & Conquer и Red Alert. В публикация на страницата на играта в Reddit, продуцентът Джим Весела изненадващо сподели, че освен изготвянето на римастъри, ЕА възнамерява да „издаде TiberianDawn.dll и RedAlert.dll заедно с подобаващия сорс код съгласно GPL 3.0 лиценза„.

Според Весела отстъпването на сорс кода ще позволи на потребителите да „проектират карти, да създават персонализирани единици… да изменят геймплея…„. Някои специално подбрани от ЕА геймъри са получили предварителен достъп до данните, за да може, когато римастърите бъдат издадени, да има много допълнително съдържание за феновете.

Откровено казано, предвид възрастта на тези игри, не е неочаквано EA Games да направи сорс кода им общодостъпен. Скоро франчайзът празнува 25 години от дебюта си през 1995-та, така че този ход е приятен жест за любителите програмисти.

Преработените версии на първите две Command and Conquer игри ще дебютират на 5-ти юни. Те ще донесат 4К графика на класическите заглавия от франчайза.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари