EA: Zynga откраднаха идеята ни с The Ville

0
23

Electronic Arts публично обвиниха Zynga, че са откраднали идеята им, на която се основава играта The Sims Social. Според компанията, The Ville на Zynga е просто копие на тяхната игра. Малко след обвинението, EA решиха да направят следващата стъпка и заведоха съдебно дело срещу Zynga, за да защитят правата си.

Генералният мениджър на отдела Maxis към Electronic Arts Луси Брадшоу описа съдебното дело като „позиция от името на гейм индустрията“. По нейните думи, студиото Maxis съвсем не е първото, което се оплаква от кражба на интелектуална собственост от страна на Zynga. Те обаче били първите, които имали финасовите и бизнес ресурси, за да заведат това дело.

Според Брадшоу, The Ville напомня прекалено много на The Sims Social не просто като сюжет, но и като избор на дизайн, анимации, визуално аранжиране и движения на героите. Мениджърката твърди, че двете игри са толкова подобни, че много хора биха ги объркали и помислили за една и съща.

Коментарът на Zynga беше, че The Ville е просто „естествено продължение на сериите игри Ville“. Те допълниха, че обвинението на ЕА показва „липса на разбиране“ на основни принципи на авторското право и посочиха, че една от последните им игри – SimCity Social – също напомня повече от необходимото на тяхната CityVille. Макар че смятат делото за излишно от Zynga подчертаха, че ще защитят правата си в съда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари