Electronic Arts регистрираха марката Alpha Centauri

0
19

Дебнещите в дълбоките интернет води журналисти от Gamespot разкриха, че на 1 август Electronic Arts са подали заявка за регистрацията на търговската марка Alpha Centauri. Съдейки по описанието на патента, издателят може да използва това словосъчетание в интернет услуги и игри, компютърни игри, а също и в съдържания за сваляне, предназначени за безжични устройства.

Трябва да припомним, че през 1999 година под названието Alpha Centauri Сид Мейер и Брайън Рейнолдс пуснаха мрежова стратегия, явяваща се своеобразен отговор на популярната серия Civilization. Играта, чиито издател беше Electronic Arts, завладя сърцата на феновете – те дори направиха за нея няколко големи мода.

Ако трябва да сме коректни, регистрацията на търговската марка Alpha Centauri не трябва да се възприема като знак, че скоро Electronic Arts ще пуснат римейк или продължение на играта. На първо място, към момента студиото Firaxis, създало оригиналната Alpha Centauri, принадлежи на 2K Games. На второ място, издателите имат практиката често да запазват популярни търговски марки без никакви конкретни планове – идеята е те да не попаднат в лапите на конкуренцията. Възможно е именно такива мотиви да са имали ръководителите на ЕА.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за