Encased ще отдаде почит на класическите ролеви игри

0
190

Руското студио Dark Crystal Games анонсира своята първа игра – изометричното sci-fi приключение Encased.

Играта на студиото е RPG, което, както признават от Dark Crysta е силно повлияно от класически ролеви игри, като Baldur’s Gate, Fallout, Planescape: Torment и др.

Освен влиянието на класически RPG заглавия, фокус в играта ще са нейния открит свят, смислените избори, които ще влияят пряко на прогреса ви, разказаната история и степента на имерсивност, както и това, че повторните преигравания ще са толкова интересни, колкото първия път, в който играете. Основната кампания тук ще е около 25-30 часа.

Играта е фантастична, антиутопична приказка, чието действие се развива основно под Купола – закрита полусферична конструкция, която макар и източник на ресурси и артефакти, е своеобразен затвор за обитателите му. Самият купол, вкопан в пясъците е просто върха на една мегаконструкция, която продължава надолу и предлага множество лабиринти и неизследвани зони.

Основният злодей е C.R.O.N.U.S. Foundation, мрачна и потайна организация, чиято власт се простира над света. Те експлоатират купола, експлоатират и човечеството, но това трябва да спре, и именно от вас и другите служители на Фондацията зависи това. Тук идва времето на Мaelstrom, непознат досега изкуствен интелект, който бива събуден от вашия герой и сподвижниците му. Абсолтно неконтролеруем и непредвидим, той променя Купола и неговите жители до неузнаваемост, подклаждайки война между различните фракции в него.

Любопитната игра все още няма дата на излизане, но ако искате да научите повече, може да го направите на сайта на Dark Crystal или тук (pdf).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари