Encased ще отдаде почит на класическите ролеви игри

0
180

Руското студио Dark Crystal Games анонсира своята първа игра – изометричното sci-fi приключение Encased.

Играта на студиото е RPG, което, както признават от Dark Crysta е силно повлияно от класически ролеви игри, като Baldur’s Gate, Fallout, Planescape: Torment и др.

Освен влиянието на класически RPG заглавия, фокус в играта ще са нейния открит свят, смислените избори, които ще влияят пряко на прогреса ви, разказаната история и степента на имерсивност, както и това, че повторните преигравания ще са толкова интересни, колкото първия път, в който играете. Основната кампания тук ще е около 25-30 часа.

Играта е фантастична, антиутопична приказка, чието действие се развива основно под Купола – закрита полусферична конструкция, която макар и източник на ресурси и артефакти, е своеобразен затвор за обитателите му. Самият купол, вкопан в пясъците е просто върха на една мегаконструкция, която продължава надолу и предлага множество лабиринти и неизследвани зони.

Основният злодей е C.R.O.N.U.S. Foundation, мрачна и потайна организация, чиято власт се простира над света. Те експлоатират купола, експлоатират и човечеството, но това трябва да спре, и именно от вас и другите служители на Фондацията зависи това. Тук идва времето на Мaelstrom, непознат досега изкуствен интелект, който бива събуден от вашия герой и сподвижниците му. Абсолтно неконтролеруем и непредвидим, той променя Купола и неговите жители до неузнаваемост, подклаждайки война между различните фракции в него.

Любопитната игра все още няма дата на излизане, но ако искате да научите повече, може да го направите на сайта на Dark Crystal или тук (pdf).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за