Откакто беше пусната за пръв път още през 2010 г. като Project Sword заедно с iOS 4.1, поредицата Infinity Blade бе първият голям мобилен хит, който доказа, че динамичен екшън и висококачествена графика са възможни на устройствата на Apple. Досега.

Студиото Epic Games реши да извади всички игри от серията от дигиталния App Store. Причината, разбира се, е че компанията стартира собствен онлайн магазин преди броени дни и предпочита да засили максимално каталога му.

Имайки предвид това и фактът, че студиото има обтегнати отношения с Apple заради начина, по който ограниченията на App Store засягат онлайн суперхита Fortnite, решението на Epic Games изглежда логично. Студиото споделя, че с времето е станало все по-трудно то да поддържа поредицата Infinity Blade на високо ниво.

Наскоро Epic съобщи още, че спира работата по своите Unreal Tournament проекти, за да се съсредоточи върху Fortnite. Очевидно шареният шутър предизвиква такова внимание и печели толкова пари, че студиото качествено преразглежда ангажиментите си.

В случая с Infinity Blade обаче е жалко, защото игрите с хардуерно ускорение по традиция са отлично демо за графичните възможности на новите устройства. Засега онези, които притежават някоя от трите Infinity Blade игри, все още ще могат да ги свалят през съществуващите си акаунти. Остава да видим дали в някакъв бъдещ момент, ъпдейт на iOS ще ги направи недостъпни или неизползваеми.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари