Едно от многото неща, които помагат на разработчиците с разпространението на техните игри е те да могат да се играят на възможно най-много платформи и на възможно най-различни PC конфигурации. Battle Royale лудницата Fortnite вече присъства на повечето такива платформи, но собствениците на някои компютри може и да не могат да я играят, когато започне следващия сезон на играта. Причината за това не е само че технологиите си се развиват. Ако със сезон 10 искате да играете Fortnite и графичната карта на системата ви не поддържа DirectX 11, забравете.

„Здравейте на всички, със Сезон 10, PC версията на Fortnite ще изисква графичната ви карта да поддържа Microsoft DirectX 11. Макар и DirectX 11 винаги да е било сред системните изисквания за Fortnite, ние осигурявахме онлайн поддръжката и за играчи със стари графични карти, така че и те да могат да играят. Само че със старта на Сезон 10, Fortnite няма да е съвместима с тези стари графични карти. Това ще ни позволи да фокусираме разработката и тестовете, които правим, над оптимтимизиране на играта за всички. Благодарим за постоянната подкрепа“, написаха в края на миналата седмица от екипа зад играта.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

Нормално, все пак DX10 излезе преди 10 години, а видеокарти, които го поддържат, има и по-стари. Вече почти няма нови игри, които да работят с такъв DX или по-стар.

Agentpat™
Agentpat™

DX10 излезе преди 12 години. Официално, първата игра, която поддържаше DX10 беше – Сompany of Heroes.