Epic склони да издаде Fortnite в Google Play Store

1
5827

При своя дебют изключително популярната Battle Royale игра Fortnite беше достъпна за Android потребителите извън каталога на Google Play Store. С изключение на Samsung, останалите смартфони с OS на Google трябваше да инсталират заглавието с помощта на външен клиент. Сега обаче Fortnite е на разположение в Play Store и, изглежда, от Epic са склонили да приемат условията на Google, на които опонираха близо година и половина.

Компанията сподели новината в Twitter. Не че Epic Games се съгласява категорично с условията на Google. Тя все още е на мнение, че условията в Play Store ограничават създателите на съдържание и се взема твърде голям дял от тяхната печалба. От друга страна приложенията, разпространявани извън каталога, се определят като опасни за сигурността на OS и се извеждат редица известия за потенциални пробиви. Epic отново призова Google да преразгледа условията си на ползване на Play Store, за да могат всички разработчици „да се конкурират на едно ниво“. От своя дебют Fortnite свободно се разпространява в App Store на Apple, но това е ръководено от изричното несъгласие на компанията да се изпълнява софтуер на iOS на принципа Sideload.

Не че благосъстоянието на Epic ще пострада сериозно от въвеждането на играта в Play Store. Fortnite си беше изключително успешна извън виртуалния магазин и повечето геймъри в момента са инсталирали това издание. Вероятно много малък процент потребители ще се обърнат към Play Store – тези, които не могат или не искат да инсталират софтуер по неодобрявания от Google начин.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари