Epic Games вече изисква 2FA защита за акцията с безплатни игри на компанията

0
296

Всяка седмица Epic Games подарява безплатни игри на своите потребители. По принцип методът на заявяване е сравнително лесен, цъкате няколко пъти в приложението и играта е ваша. От днес до 21-ви май обаче компанията стартира експериментална програма и начинът за предявяване на безплатни игри се променя. Потребителите периодично ще бъдат молени да валидират решението си с 2FA защита (Two-Factor Authentication).

Издателят обясни намерението си в специален статус в своя блог. Целта на Epic е да окуражи „геймърите да предприемат действия към засилване на защитата на техния Epic акаунт„. Методът на работа е лесен – при логване в системата (или вземане на безплатна игра) потребителят ще получи код на смартфона или имейла си, който да въведе. Така се потвърждава неговата самоличност. Преди да можете да работите с 2FA защитата, разбира се, ще трябва да поверите вашия мобилен номер на Epic.

Изглежда последните събития в света на киберсигурността поуплашиха Epic Games. Преди няколко дена Nintendo призна, че около 160 хиляди акаунта на играчи в мрежата ѝ са били хакнати. Epic досега няма драстични пропуски, с изключение на началото на миналата година, когато хакваха Fortnite акаунти с помощта на съмнителни линкове. Мярката е за ограничено време в момента, но не се знае в кога тя ще стане задължително изискване. Бихме се радвали подобна защита да има и при редовното закупуване на игри.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари