Epic Games отлага още веднъж трети сезон на Fortnite

0
165

Epic Games обяви вчера, че за пореден път отлага Fortnite Chapter 2 Season 3. Новата дата на излизане е 17 юни – поне засега. 

Това е третото отлагане за по-късна дата на Season 3. Първоначално новият сезон трябваше да започне през април, но вместо това датата беше изместена с една седмица по-късно – 28 май. Поради редица причини и непредвидени обстоятелства, компанията трябваше да промени официалното пускане на дългоочаквания сезон още няколко пъти; една от най-основните в лицето на коронавирус пандемията, която доведе екипите до работа от вкъщи, а последната – в подкрепа на чернокожите общности.

В изявлението си Epic набляга, че този път отлагането на новото съдържание се дължи на “скорошни събития”, за които компанията пише, че “явно напомнят за несправедливостта в обществото, от отричане на основните права на човека до въздействието на расизма върху цветнокожите хора.”

Макар и Epic да не споменава конкретно кои са въпросните “скорошни събития” и изявени прояви на расизъм, то е повече от ясно, че това е препратка към убийството на Джордж Флойд, което е дело на полицейски служител в Минесота. От момента, в който кадрите, които показват случилото се плъзнаха в интернет пространството, хиляди американци излязоха на протест срещу полицейската бруталност и расистки прояви в множество градове на територията на цялата страна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари