Създателите на една от най-популярните игри днес, Fortnite, и на игровия енджин Unreal Engine, обявиха, че са придобили компанията, специализирала се в създаването на лицеви анимации Cubic Motion.

Може и да не сте чували името на британското студио, но със сигурност сте играли игра, по която те са работили или сте гледали геймплей от нея. Работата на студиото може да се види в известни големи игри, като God of War, Horizon Zero Dawn и Marvel’s Spider-Man.

„Заедно, ние ще преминем границите на дигиталната човешка технология, внасяйки още повече реализъм и имерсивно съдържание във всички форми на визуалното забавление“, обявиха в специално съобщение за пресата от Cubic Motion. „Нашата отдаденост към обслужването на нуждите на видеоигровата индустрия остават непроменени – възнамеряваме да останем предпочитан партньор за разработчици, които имат нужда от най-добре създадените дигитални герои“. Към момента сред партньорите на компанията личат имената на студиа от ранга на Activision и Electronic Arts, както и на такива, сътрудничещи си тясно със Sony.

„Дигитализираните човешки образи са не само следващия етап от създаването на съдържание, но също така и най-сложното усилие в компютърната графика. С Cubic Motion, които носят със себе си своята компютърна визия и технология за анимиране, както и експертиза към нашите усилия в изграждането на дигитализирани образи, Epic, заедно с екипа си в 3Lateral се приближаваме една стъпка по-близо до демократизирането на тези способности за създателите на съдържание по целия свят“, обяви при анонса на сделката изпълнителният директор на Epic Games Тим Суини 3Lateral е студио, което Epic придоби през миналата година. В последно време, Epic Games осъществиха серия от придобивания на компании от различен ранг, като създателите на Rocket League Psyonix и създателите на арт инструменти и технологии Quixel.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари