Едни от първите, получили достъп до PlayStation 5, най-новата конзола на Sony, се оказва, че са били Epic Games. Това не звучи толкова неочаквано, вземайки предвид това, че компанията избра да покаже следващата версия на популярния гейм енджин именно на PS5. В наскоро публикувано интервю на страниците на EDGE, Тим Суини, основател и главен изпълнителен директор на Epic Games споделя, че той е водил разговори с главния архитект на Sony Марк Черни години преди появата на новата технология, до която Epic са получили ранен достъп. Освен около графиката, акцент в дискусиите им е била и сторидж архитектурата в новата конзола, важен компонент, който може да се яви решаващ за разработката на една игра.

„Беше преди поне три или четири години поне, когато започнахме да говорим с Марк Черни за възможностите на следващото поколение“, разказва той. „И Sony свършиха страхотна работа в имплементирането на една нова платформа, в която акцент се явява революционизирането на възможностите за съхранение. PlayStation 5 е изградена не само на основата на един огромен масив от флаш памет, но също така и много висок широколентов достъп и нисколатентна рамка за достигането му, когато поискаш и за каквато работа ти е нужна“.

„Рендирането на микрополигони, идващи от една сцена, съставена от 20-милиарда многоъгълници е достатъчно трудна задача за постигане. Но действителното вкарване на всички тези данни в паметта се явява предизвикателство от критична важност“, споделя на свой ред вицепрезидента на инженерните екипи в Epic Ник Пенуордън, коментирайки I/O системата на SSD диска на конзолата. „И в резултат на годините усилия и дискусии, довели до това, то за нас Sony се оказаха идеалния партньор, за да покажем всичко това, изобразено в пиксели на екрана“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари