Появил се в края на 2018, дигиталния магазин на Epic Games навлезе на пазара на разпространение на PC игри по агресивен начин – привличайки разработчиците с по-щедър дял за тях от този, който им предоставя Steam (и допълнителни отстъпки и помощ, ако играта им се разработва с Unreal Engine) и безплатни игри за всеки регистрирал се. Отделно от това, Epic започнаха да публикуват ексклузивни за магазина игри, привличайки разработчици и издатели с дебелия си портфейл. Впоследствие, компанията започна да предлага не по две, а по четири игри на месец, с което засили интереса към себе си от страна на геймърите.

Наскоро Тим Суини, изпълнителният директор на Epic Games разки, че магазинът ще получи интеграция с основните мобилни платформи. За Play for All, той разкри също така, че предлагането на безплатни видеоигри не само е повишило интереса към магазина на компанията, но и е помогнало на създателите на тези игри техните продукти да бъдат преоткрити и подпомогнати.

Що се отнася до развитието на самия магазин и мястото му под слънцето, то се оказва, че Valve започват да имат истинска конкуренция в лицето на Epic Games Store. В интервю за Gamespot, Суини споделя, че пазарния дял на магазина в PC гейм пазара е вече 15%.

„Още от рано осъзнахме, че ние трябва да предприемем наистина много смел подход, подход, който да разтърси статуквото. И така беше стартирана програмата за безплатните игри, както и тази за ексклузивите. Много от тези неща знаехме, че ще се приемат нееднозначно, особено от хардкор Steam геймърите, които си купуват стотици игри от магазина и искат да пазаруват всичките си игри от Steam“, отговаря Суини.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари