Ако някой си е мислел, че Epic Games Store ще е нишово гейм пространство при появата на магазина в края на 2018, то се е излъгал. А и определено Тим Суини и компания не са за подценяване. Създателите на Unreal Engine и Fortnite влязоха на пазара на дигиталната дистрибуция на видеоигри със замах. За разработчици и издатели, платформата предложи далеч по-голям дял от продажбата на техните продукти от този, предлаган от Valve и Steam (а ако е разработена с помощта на UE даже по-големи финансови облаги и помощ в разработката). За геймърите – намаления и безплатни игри. В началото предложенията бяха по едно на две седмици, а впоследствие – по една игра седмично. Отделно от това, компанията си осигури временни и постоянни ексклузиви за магазина. И макар и да се създадоха някои спорни моменти, като например с Metro Exodus, фактът, че играта се озова първо в Epic Games Store не оказа негативно влияние на продажбите ѝ, както мнозина прогнозираха.

Вчера Epic Games публикуваха на сайта на своя магазин специално обръщение към потребителите си заедно с инфографика, представяща постиженията на Epic Games Store в първата му година. От нея става ясно, че днес магазина има 108 000 000 регистрирани потребители, а генерираните печалби от продажбите на игри в него възлизат на повече от половин милиард долара – $680 милиона. Над 23 000 000 долара пък са парите, отделени от компанията в предоставянето на купони и различни отстъпки от цените на различните заглавия. със средна оценка от 80%. 73. Толкова са раздадените безплатни игри от началото на съществуване на магазина досега, а раздадените им копия – над 200 000 000. Компанията е изчислила, че ако на геймър му се наложи да си закупи всичките 73 игри, то ще са му нужни $1455.

От Epic обещават да продължат и през цялата 2020 да предлагат безплатни игри и то както досега – по една безплатна игра на седмица.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за